Tuesday, September 4, 2012

MALU LAGI MALU LAGI !

Hari ni kn u olls aku ade jamuan cket kat office baru aku. Knon2 jamuan hari raya la. . Aku dga akk kt ctu nk bwk nasi impit la, so aku pon igt nk bwk coktail . . Hikhik. . Haa lepas tu, aku tolong la hidang mcm2 makanan kt ctu, aku potong nasi impit, potong puding kastard aku, n byk la. . Haaa nk cerita la ni. . Masa aku tgh buat keje, tbe2 akk tu ckp kt aku,

AKAK : ''dik, ko tlg akk basuh bekas ni jp. ko pegi basoh kat bilik banjir.''

AKU : '' Hah? bilik BANJIR?''

AKAK: ''Haa yela bilik banjir? ko tau ke? Ko terus jee pastu ko nmpak ada cermin ko masuk je ctu, pandai2 la ko cari ek, jalan2. .''

aku nk pastikan lagi aku pon tanya balik,


AKU: "Bilik BANJIR eh kak?''

AKAK: "Iyer iyer, ko terus je.''

AKU: "Okay."

Dan aku dgn confidentnye jalan terus pergi bilik BANJIR tuhhh nk pegi basoh tupperware. Msa otw tu dlm hati aku pon terpikir jgk, ade ke nama bilik BANJIR? ahhh lantak la janji smpai. Ok tbe2 masa jalan aku nmpk staff publication kt dlm bilik kaca, then aku buat isyarat nk masok bilik tuuh sbb nk bertanya kan. . Pastu aku ketuk pintu and tnya kt staff lelaki tu, maklum lah aku tak igt la nama2 diowg sume baru kenal . . Aku pon tnya la mcmni. .

AKU: "Nk tanya, ni bilik BANJIR ke?"

STAFF 1: "Hah? Bilik ape? BANJIR?" dgn muka terkejuttt+pelik

AKU: "Aah, bilik BANJIR. Kak zie ckp suh basoh bekas ni kt bilik BANJIR."

STAFF 2 : "Kenapa bilik BANJIR"? Sambil gelak2 ttup muka.

STAFF 1: "Setakat ni bilik ni tak pernah BANJIR lagi la. Kalu basoh pinggan kt sini pon belum pernah banjir lg. " Ckp dgn muka pelik+tak faham

Then dgn selambanyer u olls aku terus masok basoh pinggan . .buat muka tak malu ngko tau. Lepastu dah sudah aku pon blah n ckp terima kasih kt staff yg aku tak tau sape nama. Aku pon bwk bekas tu dekat AKAK tuh and akk tu pon ckp dekat aku,

AKAK: Dah pegi dah bilik ABANG JAY?

Then tbe2 aku teringat surat yg aku baru je REKOD tadi ada nama JAY ! Lepastu ape lagi aku terus GELAK sorang2 mcm nk pecah perut ni ! HAHAHA ! Btapa pekaks nye aku ! SIYES MALU DOOH ! Akk tu pon da pelik knapa aku gelak siap tnya lagi pe abg JAY buat kt ko? Tp aku tak cerita aku terus gelak smpai balik kott. Siyes MALU+KELAKAR !

Aku PUNYA la ingat bilik BANJIR tapi rupa2 nya bilik BANG JAY. I mean ABANG JAY. Tp akk tu sebut BANG JAY. . Thats y aku igt BANJIR ! Siyes liii im a slow learner.. and telinga aku mmg BERmasalah ! Aku mmg ada masalah pendengaran kurang jelas ! Hahahah. . Malu malu malu ! Pastu masa jamuan dah start tibe2 nmpak abg JAY. And spanjang dia makan aku asyik nk tergelak je bila pndang muke dia. Teringat BANJIR. HAHAHA. . Maluuu !!!!

Saturday, September 1, 2012

Nak cantik cara aku? part 2

Hey sume ! Tgk la awal2 lagi baru je kul 7 pagi aku da bangon kn? Terkejut tak terkejut tak?? Hahaha. . Aku ni kalu da puas tido, aku terus bangon je xde nk membuta lama2. . Skg ni rasa FRESH gitu oouucchh ! *Amboi amboi dah dah. . Memandangkan skg ni wktu pagi, jom u olls kte wt snaman cket. Hikhik. . Tapi aku bkn nk wt senaman yg lompat2 lari sume tu. . Apa kata kite wat senaman muka. u olls ade rahsia x mcmana nk tegangkan muka? Kalu ada jom la kte share2.

And now aku nk share rahsia nk menegangkan muka supaya u olls tampak lebih muda. hikhikhik. Nk tau x? Jom jom tgk sni . .

First skali msa u olls bangon tido u olls pegi depan cermin taw. . then u olls SENYUM sekuat hati kayy. . Tgk mcm kt bwh ni. .





SENYUM jee lg, lagi, lagi, senyum lagii !! Hakhakhak !

Haa dah ke? Jgn stop taw! Then the 2nd step u olls jelir lidah sepanjang sehabis yg boleh kayys mcm kt bawah ni. .





Haaaa keluarkan lidah u olls sepanjang yg boleh ! Jgn benti! *ko jgn lebey2 kang x pasal2 putus lidah tuu. . Ehh u olls takat mane yg bole je k? Hahahak.



Okaii okaii and then the 3rd step u olls kne bukak mulut and NGANGA seluas yg boleh ek ek. .
*try jela ! hahaha.



Haaa nganga cepat jgn tak nganga !!!


Dah ke u olls? Ok kalu dah jom kte go through to the next step. . Eh bkn2 final step okayss. . So bila u olls combine kan ke semua step di atas muka u olls akan jadi mcmni taww. . Tgk tgk !



BHAHAHA ! cume lidah tu tak terjelir plak. .

And u olls kne buat mcmni selama 2 hingga 3 minit gitu aww. . If u olls amalkan slalu insya'allah u olls pnya muka jadi tegang bseri gitu. . Helo helo ! X de rugi duit u olls kay? HAHAH.
And FINALLY jeng jeng jeng !




HAA u olls tgk? Muka u olls mesti akn jadi tegang terik mcmni punye lah. . Kalu u oll slalu buat i jamin msti menjadi ! And And and ! Kalu senaman ni berkesan, u olls share kt i taw sbb i tak pena lg try. . HAHAHAHAAHAHAHA ! *weeiiii takot nk tgk muka sendiri dpn cermin mcmtuuuhhh. .

Sharing is caring kan? U olls yg da baca ni jgn lupe try kayy ! Hahahaha babaiss ! ^_^